V krátkosti Vám prekladáme článok zo zdroja dpreview.com .

Rozpoznajte rozdiely: Porovnanie objektívu za $ 430 7Artisanss s Leica Summilux-M za $ 5,895

Je dobre známe, že lepšie optika nakoniec vedie k lepším obrázkom, pretože kvalitnejší sklo a komponenty ovplyvňujú dopad svetla na obrazový senzor vnútri fotoaparátu. Ale líšia sa toľko lacnejšie sklo od drahého? Radi by sme si mysleli, že sa trochu líšia, ale nedávne porovnanie Leica Rumors ukazuje, ako blízko môže byť lacný objektív k neuveriteľne drahému objektívu, takmer 14 násobne tak drahému .

V slepom porovnaní Leica Rumors postavila objektív Leica Summilux-M 35mm F1,4 ASPH (5 895 $) proti objektívu 7Artisans 35 mm F1,4 (430 $) . Všetky snímky boli vyfotografované na fotoaparát Fujifilm GFX 50R s použitím rovnakých nastavení. Nižšie sme vložili obrázky z účtu fliker Leica Rumors, ktoré sme na ich webových stránkach prezentovali v rovnakom poradí, aké má Leica Rumors. Môžete si pozorne prezerať a dokonca sťahovať obrázky v plnom rozlíšení z Flickr, aby ste ich mohli pozornejšie prezrieť. Na konci obrázkov sa s vami podelíme o to, aké fotografie boli nadobudnuté na aký objektív, takže ak si chcete pokaziť prekvapenie, neskĺzne príliš skoro dolu.

1-A

1-B 2-A 2-B 3-A 3-B 4-A 4-B

Teraz, keď ste mali nejaký čas na porovnanie fotografií, ste si istí, že viete, ktoré zábery sú z ktorého objektívu? Nižšie sú uvedené odpovede:

  • Scény 1-3 (Leica je A, 7 Artisans je B)
  • Scéna 4 (Leica je B, 7 Artisans je A)

Aj keď sa jedná o trochu extrémny porovnanie, ktoré v žiadnom prípade nie je vedecké ani reprezentatívne, pokiaľ ide o konštrukciu nabo kvalitu výroby oboch objektívov, ale ukazuje, ako ďaleko došla nízkorozpočtová optika v priebehu rokov. Nakoniec najlepšou voľbou je ten, ktorý vyhovuje vašim potrebám.