Fotoaparáty Fujifilm Instax patrí medzi najpredávanejšie instantné fotoaparátmi na svete a preto je jasné, že novinka Mini 11 vzbudzuje zvedavosť. Instax Mini 11 je priamym nástupcom populárneho Instax Mini 9, keď výrobca Fujifilm označenie Mini 10 vynechal.

Vďaka niektorým významným novým funkciám, vylepšené použiteľnosti a niekoľkých kozmetických vylepšeniach fotoaparát Mini 11 nielen dobre fotografuje, ale tiež sa lepšie používa a veľmi dobre vyzerá.

Fujifilm Instax Mini 11 (vpravo) nahrádza Instax Mini 9 (vľavo)

Ak sa rozhodujete medzi týmito dvoma fotoaparátmi alebo uvažujete o aktualizáciu vybavenia. Tu prinášame rozdiely medzi Instax Mini 11 a Instax Mini 9.

Kozmetická vylepšenia nového modelu Mini 11

Mini 11 je priamy nasledovník Mini 9 (ktorý bude dostupný už len do vypredania zásob) a ako taký vyzerá na prvý pohľad veľmi podobne. Fujifilm dizajn mierne aktualizoval a priniesol guľatejší, modernejší a kompaktnejší vzhľad. Nový model Mini 11 je síce o niečo menší a o zlomok ľahší, ale zase nie o toľko aby ste si toho na prvý pohľad naozaj všimli.

Spoločnosť Fujifilm tiež použila iný materiál okolo objektívu než na zvyšok tela fotoaparátu. Kombinácia tvorí kontrastnejší dizajnový prvok a fotoaparát bude dostupný v novej rade piatich farieb, ktoré odlišujú Mini 11 od predchádzajúceho modelu. Novinkou v Instax Mini 11 je tiež zavedenie výmenných samolepiek s tlačidlami spúšte v rôznych farbách. Dvaja z nich sú priamo v balení fotoaparátu.

Farebné varianty Mini 11 sú ľaliovo fialová , nebesky modrá , ľadovo biela , ruměncově ružová a antracitovo sivá .

Porovnanie optiky fotoaparátov Instax Mini 11 a Mini 9

Instax Mini 11 používa rovnakú základnú konštrukciu ako jeho predchodca Mini 9, používa rovnaký instantné film Instax Mini s rozmermi 62 x 46 mm a rovnako aj rovnakú optiku s ohniskom 60mm pri svetelnosti f / 12.7. Avšak je Mini 11 je oveľa lepší fotoaparát vďaka dvom významným aktualizáciám:

Sníma v rozmanitejších svetelných podmienkach

Mini 9 je vybavený ručne ovládaným prepínačom, ktorý musí používateľ ovládať, aby vybral medzi piatimi rôznymi nastaveniami expozície. Od jasného slnečného svitu po vnútorné osvetlenie. Správne nastavenie expozície je pred fotografovaním indikované na LED displeji nad objektívom.

Fotografie z Instax Mini 11 ukazujúci hlaveň objektívu bez ovládacích tlačidiel alebo iných indikátorov. Mini 11 nahrádza tento ručný spínač plne automatickým systémom expozície, čo znamená, že môžete jednoducho komponovať a exponovať. Odstránenie prepínača nastavenie expozície však znamená, že už nemáte možnosť potlačiť odporúčané nastavenia fotoaparátu. Ak sa pozriete na objektív objektívu Mini 11 , neuvidíte žiadny prepínač ani žiadne iné kontrolky LED.

Fotografie z Instax Mini 11 ukazujúci hlaveň objektívu bez ovládacích tlačidiel alebo iných indikátorov.

Telo objektívu Instax Mini 11 nemá žiadne ovládacie prvky expozície ani LED indikátor expozície.

Instax Mini 9 má pevnú rýchlosť uzávierky 1/60 s, Mini 11 elektronickú závierka sa bude automaticky meniť v rozmedzí 1/2 až 1/250 s, čo umožní fotoaparátu zachytiť správne exponované snímky v oveľa širšom rozsahu svetelných podmienok a to ako v noci tak aj vo dne.

Použitie kratších časov závierky tiež umožňuje Mini 11 poskytovať jasnejšie pozadie fotografovaného objektu pri fotografovaní s bleskom.

Snímanie Selfie!

Nový"selfie režim" je druhou hlavnou výhodou Mini 11 . Vytiahnutím okraja objektívu smerom von a jeho zacvaknutím na miesto umožňuje fotoaparát zaostriť oveľa bližšie než Mini 9. Vďaka tomu je ľahšie držať kameru pri nasmerovaní späť na seba pre okamžité autoportréty pri kompozícii záberu vo vstavanom zrkadielku fotoaparáte.

Cena Instax Mini 11

Instax Mini 11 bude k dispozícii od polovice marca s rovnakou uvádzaciu cenu 69,99 $ teda možno predpokladať v slovenských nivách a hájoch 2290 korún ako svojho času Mini 9, takže ak uvažujete o kúpe niektoré z posledných zostávajúcich zásob Mini 9, pozrite sa na ich veľkú zľavu .