Na stránkach www.dpreview.com sme narazili na zaujímavý článok, v ktorom porovnávajú obrazovú kvalitu 3 podobných kompaktných fotoaparátov.
Jedná sa posledný model Sony rady RX 100 v prevedení Mark VII a dva Canon Powershot, G5 X Mark II a G7 X Mark III. Všetky fotoaparáty majú zhodne 1" snímač, rozsah zoomu je síce rozdielny, ale na základné porovnanie bohato postačí.
V odkaze nižšie si môžete prezrieť testovacie snímku, v ktorom možno ľubovoľne posúvať kurzorom. Daný výrez sa potom objaví na pravej strane a nad každým výrezom sú informácie o fotoaparáte, ohnisku a clone. Clonu aj ohnisko môžete sami meniť a porovnávať tak kvalitu obrazu v závislosti na týchto veličinách.

Z nášho pohľadu tu jednoznačne kraľuje Sony RX100 Mark VII, môžeme namietať, že je to najdrahší model, ale výsledky sa nám zdajú jasné.
Jeho ostrosť ako stredová tak aj v rohoch snímke, chromatická aberácia, kontrast a to vo všetkých ohniskách, sú výborné. Naviac je u Sony RX100 MK VII obrovskou výhodou rozsah zoomu od 24 mm do 200 mm, čo pokryje 90 % bežne používaného ohniská.

Teraz je to na Vás, porovnávajte prezerajte a my budeme radi za vaše komentáre.

Odkaz na stránky s porovnaním tu