Objektív 8-25 mm má minimálnu zaostrovaciu vzdialenosť 23 cm v celom rozsahu ohniskových vzdialeností a maximálny pomer strán 1:2,4 pri ohniskovej vzdialenosti 25 mm. Spojka na tubuse objektívu umožňuje jednoduché prepínanie medzi automatickým a manuálnym zaostrovaním.

Tento objektív je prvým objektívom zo série "PRO", ktorý pri zoomovaní mení svoju konštrukčnú dĺžku. Hmotnosť objektívu je 411 gramov.Objektív je utesnený proti poveternostným vplyvom podľa normy IPX1, je mrazuvzdorný a na prednom prvku má fluórovú vrstvu, ktorá odpudzuje olej a vodu.

Objektív M.Zuiko Digital ED 8-25 mm f/4 Pro bude k dispozícii v júli za cenu do 900 EUR vrátane DPH.

Tlačová správa:

Objektív Zuiko® Digital ED 8-25mm F4.0 PRO M.Zuiko® Digital ED 8-25mm F4.0 PRO

Kompaktný, ľahký, ultraširokouhlý objektív s vynikajúcim optickým výkonom a konštrukciou odolnou proti prachu a striekajúcej vode

Bethlehem, Pensylvánia, 9. júna 2021 - Spoločnosť OM Digital Solutions Corporation dnes s potešením predstavuje objektív M.Zuiko Digital ED 8-25mm F4.0 PRO (ekvivalent 35mm: 16-50mm). Tento objektív kompatibilný so systémom Micro Four Thirds® pokrýva ultraširokouhlý záber od 16 mm1 až po štandardný ekvivalent 1 50 mm a poskytuje vynikajúci obrazový výkon v celom rozsahu zoomu. V Severnej Amerike sa bude dať kúpiť od 9. júla 2021. Tento kompaktný, ľahký objektív so zoomom a vysokým zväčšením poskytuje vysokú kvalitu obrazu, aká sa očakáva od série M.Zuiko PRO, a podporuje všestranné fotografické možnosti vrátane dynamickej ultraširokouhlej krajiny, portrétov v exteriéri a videa.

Vysoké zväčšenie
Objektív M.Zuiko Digital ED 8-25 mm F4,0 PRO pokrýva širokú škálu fotografických scenárov, od ultraširokého ekvivalentu 16 mm až po maximálne2 3,1-násobné zväčšenie, aby ste zachytili všetko od dynamických ultraširokých záberov až po štandardné zábery. Je to prvý objektív zo série M.Zuiko PRO, ktorý je vybavený zasúvacím mechanizmom, ktorý zabezpečuje jeho kompaktné rozmery. Hoci ide o ultraširokouhlý objektív s veľkým zväčšením, tento model váži menej ako 15 uncí (425 g), takže je veľmi prenosný na agilné fotografovanie.

Vynikajúci optický výkon
Naša oddanosť optickému výkonu vyústila do konfigurácie objektívu so 16 prvkami v 10 skupinách, ktorá zahŕňa špeciálne šošovky, ako sú šošovky Super ED, ED a EDA. Rôzne typy aberácií boli dôsledne potlačené vrátane chromatickej aberácie, čo vedie k ostrým snímkam s vysokým rozlíšením v celom rozsahu priblíženia. Integrácia veľkej šošovky DSA výrazne znižuje sagitálnu komatickú aberáciu. Táto konštrukcia zaručuje vysokú úroveň reprodukcie obrazu od stredu až po okraje záberu aj pri najširšom nastavení clony, čo je ideálne na fotografovanie nočných scén a hviezd. Okrem toho optimalizovaná povrchová úprava ZERO Coating a tvar objektívu pomáhajú dôkladne potláčať duchy a odlesky pri snímaní v protisvetle a poskytujú ostré snímky s vysokým rozlíšením. Vďaka konštantnej clone F4,0, ktorá je k dispozícii pri akejkoľvek ohniskovej vzdialenosti, je ovládanie expozície pri zoomovaní a nahrávaní videa jednoduché.

Fotografovanie zblízka
Vychutnajte si výkonné makro snímanie s maximálnym zväčšením 0,42x, ktoré sa vyrovná výkonu polovičného makroobjektívu. Najbližšia zaostrovacia vzdialenosť je 9 palcov (23 cm) v celom rozsahu zoomu, čo vám umožňuje ovládať krúžok zoomu, keď sa približujete k objektu, aby ste mohli ľahko nastaviť uhol záberu. Objektív M.Zuiko Digital 8-25mm F4.0 PRO podporuje funkciu Focus Stacking3, ktorá spája snímky do jednej fotografie zaostrenej od popredia po pozadie priamo vo fotoaparáte, čo umožňuje všestrannú makrofunkciu.

Spoľahlivá odolnosť
Tento objektív sa vyznačuje vynikajúcou odolnosťou proti striekajúcej vode a prachu zodpovedajúcou stupňu krytia IPX1 a odolnosťou proti mrazu do 14 °C, čo zaručuje maximálnu spoľahlivosť, ktorá je pre sériu M.Zuiko PRO úplne jedinečná. V spojení s fotoaparátmi Olympus OM-D E-M1 a E-M5 môžete tento objektív bez obáv používať aj v náročných podmienkach, ako je dážď a sneh. Na prednej strane objektívu je nanesená fluoridová vrstva na jednoduché čistenie v daždivom, zasneženom alebo prašnom prostredí.

Podpora filtrov
Napriek svojej ultraširokouhlej konštrukcii je objektív M.Zuiko Digital ED 8-25 mm F4,0 PRO kompatibilný so 72 mm filtrami, čo umožňuje používať PL alebo ND filtre. To poskytuje väčšiu všestrannosť, potenciálne minimalizuje odlesky a odrazy a zlepšuje konečný vzhľad obrazu.

Doplnkové funkcie
Spojka manuálneho zaostrovania umožňuje okamžité prepínanie medzi možnosťami automatického a manuálneho zaostrovania. Na bočnej strane objektívu sa nachádza funkčné tlačidlo, takže používatelia môžu meniť nastavenia dotykom palca, keď držia fotoaparát.

Špecifikácie
Podrobné špecifikácie výrobku nájdete na našej webovej stránke: https://www.getolympus.com/us/en/lenses/m-zuiko-digital-ed-8-25mm-f4-0-pro.html.

Ceny, konfigurácia, dostupnosť a špecifikácie
Objektív Olympus M.Zuiko Digital ED 8-25mm F4.0 PRO sa dodáva v balení so slnečnou clonou LH-76E, prednou krytkou objektívu LC-72C, zadnou krytkou objektívu LR-2 a ochranným látkovým puzdrom. Objektív je už teraz možné predobjednať a začne sa dodávať v júli 2021.

*1 Ekvivalent 35 mm
*2 Od 9. júna 2021 pre objektívy so zoomom so širokouhlým koncovým ohniskom 16 mm (ekvivalent 35 mm).
*3 Na používanie tejto funkcie môže byť potrebné aktualizovať firmvér fotoaparátu. Informácie o podporovaných kamerách a verziách firmvéru nájdete na webovej lokalite.

Špecifikácie objektívu Olympus M.Zuiko 8-25mm f/4 Pro Micro Four Thirds

Hlavné špecifikácie
Typ objektívu Objektív s premenlivou ohniskovou vzdialenosťou
Maximálna veľkosť formátu Four Thirds
Ohnisková vzdialenosť 8-25 mm
Stabilizácia obrazu Nie
Bajonet objektívu Micro Four Thirds
Clona
Maximálna clona F4
Minimálna clon F22
Clonový krúžok Nie
Počet lamiel clony 7
Optika
Prvků/skupin 16/10
Špeciálne prvky/povlaky 1 DSA + 1 Super ED + 1 ED + 1 HR + 2 asférické prvky ED, povrchová úprava ZERO
Zaostrovanie
Minimálna zaostrovacia vzdialenosť 23 cm
Maximálny pomer zobrazenia 0,14×
Automatické zaostrovanie Áno
Typ AF motora Lineárny motor
Manuálny režim Áno
Metóda zaostrovania Interná
Stupnica vzdialenosti zaostrovania Ano
Stupnica hĺbky ostrost Nie
Obmedzovač zaostrovacej vzdialenosti Nie
Fyzické vlastnosti
Hmotnosť 411 g
Priemer 77 mm
Dĺžka 89 mm
Materiály tela Horčíková zliatina
Tesnenie Áno
Farba Čierna
Závit filtra 72 mm
Motorizovaný zoom Nie
Vrátane slnečnej clony Áno
Vrátane státívovej objímky Nie