Samyang netreba dlho predstavovať, za tie roky čo na trhu pôsobí mal možno každý fotograf tú česť si vyskúšať niektorý z jeho objektívov. Z počiatku Samyang vyrábal len plne manuálne objektívy bez AF a prenosu clony, do ktorých za nejaký čas pridal trochu elektroniky a v posledných rokoch je už schopný vyrábať plnohodnotné objektívy s AF, ktoré bezchybne komunikujú s najmodernejšími telami.
Ako posledný model objektívu predstavil Samyang širokouhlý svetelný objektív pre fotoaparáty s bajonetom Canon RF 14mm f/2,8. Objektív je vybavený automatickým zaostrovaním a elektronicky nastaviteľnou clonou. Všetko je uložené v odolnej konštrukcii objektívu, ktorá je utesnená proti prachu a vlhkosti.
Objektív je určený pre plnoformátové fotoaparáty Canon s bajonetom RF na ktorom vykresľujú uhol záberu 113,9°.
O presnej a tiché zaostrovanie sa stará lineárny motor, ktorý možno deaktivovať prepínačom na tele objektívu.
Konštrukcia objektívu vychádza z obľúbeného manuálneho 14mm objektívu Samyang, ktorý bol ocenený za svoju ostrosť a nízku chromatickú aberáciu. Avšak k vylepšeniu optickej sústavy ešte došlo a to za použitia najnovších a najlepších optických skiel v kombinácii s 3 asférické členy, jedným HR členom, dvoma ED členmi s nízkym rozptylom svetla a konečnou úpravou Ultra Multi Coating (UMC), ktorá zabraňuje vzniku odleskov.
Vďaka veľkému prelínanie posledný šošovky objektívu, nie je možné použitie kruhových filtrov, Samyang to tak vyriešil zadným držiakom želatínových filtrov.

A komu je objektív určený? Krajinárom, fotografom architektúry, milovníkom nočnej fotografie, skrátka pre každého, kto ocení široký uhol záberu a skvelú ostrosť.