Čo presne možno od tohto kroku očakávať, môžeme len špekulovať. Podľa nášho názoru spoločnosť Nikon prenecháva vývoj a výrobu bleskov týmto dvom spoločnostiam. Spoločnosti Nissin a Profoto sa už nebudú musieť spoliehať na spätné inžinierstvo, pretože spoločnosť Nikon začne poskytovať spoločnostiam Nissin a Profoto podporu pri vývoji.

Čo však nemožno spochybniť, je fakt, že portfólio bleskov Nikon zahŕňa blesk Nikon SB-5000 z roku 2015, a to je už 7 rokov stará záležitosť. Odvtedy konkurencia nespí a predstavuje jeden nový produkt za druhým. Bezzrkadlovky Nikon Z sa rozbehli dobre, ale po prepade spoločnosti Nikon v posledných rokoch na vývoj tohto príslušenstva nezostali žiadne prostriedky. Zverenie tohto príslušenstva špecialistovi v danej oblasti nemusí byť vôbec zlým krokom, prepojené know-how môže zákazníkom priniesť zaujímavé riešenia.

Tlačová správa

NIKON BUDE SPOLUPRACOVAŤ S VÝROBKAMI SPOLOČNOSTI NISSIN JAPAN LTD A PROFOTO AB

MELVILLE, NY - Spoločnosť Nikon Inc. s potešením oznamuje, že Nikon Corporation bude spolupracovať so spoločnosťami Nissin Japan Ltd. (prezident a generálny riaditeľ: Chikara Goto) a Profoto AB (generálny riaditeľ: Anders Hedebark, sídlo: Štokholm, Švédsko) na systémových bleskoch a štúdiových osvetľovacích produktoch.

Spoločnosť Nissin Japan Ltd. je výrobcom zábleskových svetiel s viac ako 60-ročnou históriou od svojho založenia v roku 1959. Spoločnosť Profoto AB je popredným svetovým výrobcom osvetľovacích zariadení pre profesionálnych fotografov. Obe spoločnosti doteraz vydali veľké množstvo produktov s rýchlym osvetlením kompatibilných s fotoaparátmi Nikon. Táto spolupráca medzi oboma značkami ešte viac zvýši vzájomnú kompatibilitu bezzrkadloviek Nikon a produktov Nissin Japan Ltd. Nissin Digital a Profoto AB.

Okrem vlastných bleskov spoločnosti Nikon zlepší kompatibilita s produktmi Nissin Digital a Profoto ďalšie spoľahlivé možnosti pre používateľov fotoaparátov Nikon a rozšíri možnosti obrazového vyjadrenia.